Damiaan Volp uit De Bilt ontvangt bronzen legpenning voor redden parachutespringer

Damiaan Volp uit De Bilt heeft woensdag 17 mei 2023 de bronzen legpenning ontvangen. Burgemeester Potters reikte de legpenning met loffelijk getuigschrift uit voor het levensreddend optreden van de Biltenaar.

De heer Volp fietste met zijn gezin op 12 juli 2022 langs een weiland, waar een parachutespringer neergekomen was en bij de landing zwaargewond raakte. Vervolgens heeft hij 112 gebeld en de nodige hulp verleend tot de ambulance en traumahelicopter arriveerden. Door zijn doortastende manier van handelen heeft hij het leven van de parachutespringer gered.

De bronzen legpenning van het Carnegie Heldenfonds wordt uitgereikt aan mensen die met gevaar voor lijf het leven van een ander hebben gered. Het Carnegie Heldenfonds staat voor één van de meest bijzondere vormen van burgerschap: het redden van andermans leven. Het doel van de stichting, opgericht in 1911, is om heldenmoed te bevorderen. Het Carnegie Heldenfonds reikt onderscheidingen uit aan mensen die met gevaar voor eigen leven of lijf en goed, het leven van een ander hebben gered, of hebben geprobeerd dat te doen.