Draagmedaille Carnegie Heldenfonds voor Jeff Lasomer

De heer J.B.F. (Jeff) Lasomer (43 jaar) uit Rosmalen heeft de bronzen draagmedaille met bijbehorend getuigschrift van het Carnegie Heldenfonds ontvangen. Burgemeester Mikkers heeft hem deze waardering op donderdag 17 februari in het Stadhuis van gemeente Den Bosch overhandigd.

De heer Lasomer ontving de bronzen draagmedaille omdat hij op 16 juli 2019, met gevaar voor eigen leven, het leven redde van twee dames.

De betreffende moeder en haar gehandicapte dochter passeerden de spoorbomen in de Molenstraat (Rosmalen) toen alarmbellen de komst van een trein aankondigde. De dochter viel en haar moeder probeerde haar op te tillen, wat niet lukte. Ze viel bovenop haar dochter.

Volgens ooggetuigen stond Jeff Lasomer op dat moment met zijn scooter op het fietspad parallel aan het spoor. De heer Lasomer wilde net wegrijden toen hij de vrouwen op het spoor zag liggen. Hij legde zijn scooter op de grond, sprintte in de richting van het spoor, dook onder de spoorboom door en pakte moeder en dochter beet. Uit de richting ’s-Hertogenbosch zag hij de trein naderen. Het lukte de heer Lasomer om de twee vrouwen op tijd aan de overkant te krijgen. De trein was ongeveer 5 meter van hen verwijderd. De machinist wist de trein, op weg naar station Rosmalen, pas aan de andere kant van de overgang tot stilstand te brengen. Beide vrouwen bleven, op wat schaafwonden na, ongedeerd.