Jill Arninkhof uit Waalwijk ontvangt bronzen medaille voor het redden van drenkeling

Burgemeester Sacha Ausems reikte op dinsdag 21 maart de bronzen medaille uit aan Jill Arninkhof uit Waalwijk. Jill ontving de bronzen medaille omdat zij in de zomer van 2022 een zwemmer van de verdrinkingsdood heeft gered.

Foto: Jan Stads, pix4profs@ziggo.nl

Op dinsdagavond 9 augustus 2022 was Jill samen met vriendinnen bij ’t Lido. Op het water waren twee mannen met een luchtbed. Ze dreven wat af totdat er plotseling om hulp geroepen wordt. Een mevrouw aan de kant roept om hulp en het wordt al gauw duidelijk dat het om de twee personen in het water gaat.

Jill springt het water in met haar supboard en peddelt richting de persoon met het luchtbed. Vriendin Romy belt met de alarmdiensten en geeft situatie door. Het ging om twee mannen die niet konden zwemmen waarvan er op dat moment nog maar één gezien werd. Jill wist één drenkeling te redden door de man op haar supboard te helpen. Voor de andere persoon verliep het noodlottig. Deze man is een dag later door de hulpdiensten geborgen.

Carnegie Heldenfonds

Voor deze reddingsactie is een aanvraag ingediend bij Stichting Carnegie Heldenfonds. Het Carnegie Heldenfonds heeft op 13 januari 2023 besloten om de bronzen medaille aan Jill Arninkhof toe te kennen voor haar adequate optreden. Omdat Arninkhof met gevaar voor eigen leven het leven van een ander heeft gered is de onderscheiding toegekend.