Onderscheiding Carnegie Heldenfonds voor de heer Nunes uit Rotterdam

2016juniDSC_2104
Op 8 juni 2016 kreeg de heer N. Nunes in Rotterdam uit handen van burgemeester Ahmed Aboutaleb de bronzen draagmedaille overhandigd.

De heer Nunes ontving de medaille vanwege zijn daadkrachtige optreden op 1 januari 2016. Op weg naar huis werd de heer Nunes gemaand te stoppen en werd hem verteld dat er iemand in het water van de sluis was gevallen. Toen het slachtoffer kopje onder ging twijfelde Nunes geen moment en sprong in het ijskoude water waar hij gelukkig snel het slachtoffer boven water wist te halen.


Nog enige tijd moest Nunes het slachtoffer boven water houden vanwege de hoge kade-randen. Toegesnelde hulpdiensten namen toen de zorg voor het slachtoffer over.  Het bestuur van het Heldenfonds is in bijzonder getroffen door de moed van de heer Nunes die ondanks slechts in bezit te zijn van een A-diploma niet aarzelde om, in het donker in het koude water te springen om een vreemdeling te redden.

Voor zijn moedige optreden heeft Het Carnegie Heldenfonds besloten de heer Nunes te belonen met een Loffelijk getuigschrift en de bronzen draagmedaille.