Onderscheiding Carnegie Heldenfonds voor de heer Villanueva in Leiden

Leiden5
Op 16 juni 2016 krijgt de heer Oscar Villanueva in Leiden uit handen van burgemeester van Leiderdorp, mevrouw L.M. Driessen-Jansen de Bronzen legpenning overhandigd.Leiden7
De heer Villanueva ontving de medaille vanwege zijn daadkrachtige optreden op 6 oktober 2014. Op die dag was een 6-jarige leerling van de basisschool Joppensz  te Leiden met een vriendje aan het spelen op een speelveldje aan de Admiraal Banckertweg in die plaats.
Leiden6
Op dat moment liet iemand daar ook zijn hond uit. De 6-jarige jongen rende uit angst voor de hond weg, waarop het dier het kind aanviel en hem in zijn hoofd beet.

De heer Villanueva zag dit gebeuren en heeft de agressieve  hond van het jongetje weggetrokken. Hoewel hij kon niet voorkomen dat de jongen nog een keer in zijn hoofd en in zijn arm werd gebeten, heeft de heer Villanueva door het daarna optillen van de jongen en met hem wegrennen verdere aanvallen en ergere verwondingen weten te voorkomen.

Het slachtoffertje werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht en is daar aan zijn verwondingen geopereerd.

Voor zijn moedige optreden heeft Het Carnegie Heldenfonds besloten de heer Villanueva te belonen met een Loffelijk getuigschrift en de Bronzen legpening.