Onderscheiding Carnegie Heldenfonds voor de heren Nibbering en Poelenjee

uitreiking-legpenningen-aan-helden
V.l.n.r.: Roel Dekker (geredde), Tim Poelenjee (Redder),  Theo Weterings (Burgemeester van Haarlemmermeer, de gemeente waar het ongeval plaatsvond), Laura Dekker (Geredde), Cas Nibbering (Redder)

Foto’s: Jan Aukes van Blue Sky fotografie Hoofddorp

Op woensdag 14 september hebben C.F. Nibbering en T. poelenjee uit handen van Burgemeester Weterings van Haarlemmermeer een onderscheiding ontvangen van het Carnegie Heldenfonds.

Op 19 november 2015 rond 22,00 uur raakte op de Spaameweg in Cruquius (Hoofddorp) een auto van de weg en belandde op z’n kop in het water. De inzittenden, een vader en een dochter, zaten bekneld in hun veiligheidsgordels. De heren Nibbering en Poelenjee sprongen in het koude water en hebben vervolgens met de nodige krachtsinspanningen de inzittenden, die dreigden te verdrinken en in paniek waren, kunnen bevrijden. Dit voordat de hulpdiensten arriveerden. Het bestuur van de stichting is van mening dat de heren Nibbering en Poelenjee met gevaar voor eigen lijf en goed, het leven hebben gered van de inzittenden van de auto.

Het is het Carnegie Heldenfonds dan ook een groot genoegen de heren voor hun heldenmoed de bronzen legpenning toe te kennen.