Uitreiking Bronzen medaille Carnegie Heldenfonds aan helden voor redden man uit brandende auto

VOS_6010Op 25 september 2015 reed aan de Westzoom in Lunteren een automobilist over een betonnen verhoging, nadat hij een te nemen bocht in de weg niet goed had ingeschat. Als gevolg hiervan scheurde de benzinetank van zijn auto open en vlogen zowel het voertuig als het wegdek in brand. Omdat het portier vast was komen te zitten lukte het de chauffeur niet om zijn auto te verlaten.

De 29 jarige J.W. Bloemendal en 23 jarige P. van Norden schoten direct te hulp. Zij wisten het portier open te krijgen, waarna ze het slachtoffer, dat lichtgewond was geraakt, uit de brandende auto haalden. De brandweer bluste het voertuig maar kon niet voorkomen dat het volledig uitbrandde.VOS_6011Met hun doortastende optreden dat bovendien met risico op eigen leven plaatvond hebben de heren Bloemendaal en Norden het leven van de bestuurder gered.

Om die reden hebben zij voor hun moedige gedrag op 29 februari uit handen van Burgemeester Cees van de Knaap en met de Bronzen medaille van het Carnegie Heldenfonds ontvangen.