Burgemeester Ruud van Bennekom heeft op donderdag 28 maart 2024 de bronzen draagmedaille van het Carnegie Heldenfonds uitgereikt aan Remco van Meenen uit Werkhoven.

Foto: Gemeente Bunnik

Remco van Meenen kreeg deze medaille en een loffelijk getuigschrift voor zijn moedige en snelle actie in augustus 2023. Hij was die dag getuige van een noodgeval op de bewaakte spoorwegovergang aan de Schoudermantel in Bunnik. Een vrouw was van haar racefiets gevallen op de spoorwegovergang. Zij had daar enkele minuten gelegen en was niet in staat zichzelf in veiligheid te brengen.

Remco van Meenen reageerde snel door zijn voertuig te stoppen en naar de vrouw toe te rennen. Hij betrad de spoorbaan en hielp de vrouw van de rails af, net voordat de slagbomen sloten en de Intercitytrein vanuit Utrecht richting Driebergen aankwam. Door zijn doortastende optreden kon hij de vrouw in slechts momenten voordat de trein passeerde in veiligheid brengen.

De vrouw had ernstige verwondingen. Remco van Meenen droeg de vrouw over aan de ambulancedienst die ter plaatse kwam voor medische hulpverlening.

Burgemeester Van Bennekom prees de moed en doortastendheid van Remco: “U bent een voorbeeld voor anderen, zonder uw ingrijpen had het nog veel erger kunnen aflopen.”