Clayton Flaneur uit Vlaardingen ontvangt bronzen legpenning voor het redden van een drenkeling

Op 17 mei 2023 heeft burgemeester Wijbenga – van Nieuwenhuizen de bronzen legpenning en loffelijk getuigschrift uitgereikt aan de heer Clayton Flaneur op het Stadhuis, in de kamer van de burgemeester.

De heer Flaneur, inwoner van de gemeente Vlaardingen, heeft vorig jaar zonder enige twijfel een ernstig verwarde vrouw (76) uit het water gered. De vrouw was in de Oude Rijn te Bodegraven gesprongen. Zij kon niet zelfstandig uit het water komen door de hoge wal en door niet mee te werken heeft ze het de heer Flaneur niet makkelijk gemaakt. Het water was op dat moment 4* Celsius met een sterke stroming. De heer Flaneur heeft de vrouw uiteindelijk toch uit het water kunnen halen. Zij was flink onderkoeld en is meegenomen door de ambulance. Ook de heer Flaneur had onderkoelingsverschijnselen, maar was verder niet gewond. Na wat droge kleding van de omstanders te hebben gekregen is de heer Flaneur huiswaarts gegaan.

Burgemeester Wijbenga – van Nieuwenhuizen heeft de Bronzen legpenning aan de heer Flaneur uitgereikt als waardering voor zijn heldendaad.

Over de Bronzen legpenning
Stichting Carnegie Heldenfonds is de stichting die zich bezighoudt met het verlenen van onderscheidingen en beloningen aan mensen die met gevaar voor eigen leven of lijf het leven van een ander hebben gered of hebben geprobeerd dat te doen.