Huldiging held uit De Zilk

Burgemeester Wendy Verkleij reikte de bronzen legpenning en een loffelijk getuigschrift uit aan student Roel de Groot uit De Zilk. Zij deed dit namens de Stichting Carnegie Heldenfonds. Voor zijn kordate en resolute optreden bij het redden van een vrouw van het spoor.

Held

Burgemeester Verkleij huldigde Roel de Groot op 30 augustus in het gemeentehuis van Noordwijk. Zij noemde Roel de Groot in haar toespraak “een held”. Dat onderstreepte ze nog eens door de uitreiking van de legpenning in brons en het getuigschrift van de Stichting Carnegie Heldenfonds. Omdat hij In februari 2021 met gevaar voor eigen leven een jonge vrouw van het spoor van Hillegom – De Zilk haalde.

Hulp voorbijganger

Ook zette burgemeester Verkleij Bram Verseveld uit Hillegom in het zonnetje. Hij hielp als voorbijganger bij de opvang van de vrouw toen zij door Roel in veiligheid was gebracht. Ook belde hij de hulpdiensten.

Goed afgelopen

Dankzij het kordate en resolute optreden van Roel de Groot en de hulp van Bram Verseveld is het incident goed afgelopen. Burgemeester Verkleij meldde, dat het gelukkig weer goed gaat met de vrouw. De vrouw, die verder anoniem wil blijven, heeft hulp gekregen