Onderscheiding Carnegie Heldenfonds voor de heer Verrijzer ´s-Heer Hendrikskinderen


De heer VerrijzerFoto: Omroep Zeeland
Woensdag 3 augustus ontving de heer Verrijzer uit handen van burgemeester René Verhulst de Bronzen legpenning van het Carnegie Heldenfonds

De 83-jarige heer Verrijzer ziet op 20 mei 2016 vanuit zijn woning vlammen in het raam van de woning van zijn alleenwonende overbuurvrouw, mevr. Polfliet-van Bijnen. Zij is 90 jaar en slecht ter been.

De heer Verrijzer gaat direct naar buiten, steekt de straat over en belt aan. Het blijkt dat door omgevallen kaarsen de salontafel vlam heeft gevat. Mevrouw Polfliet heeft geprobeerd de vlammen te doven met een nat keukenpapiertje, maar zonder succes. De heer Verrijzer aarzelde geen moment en wist het vuur te doven met enkele emmers water.

Het bestuur is van mening dat de heer Verrijzer, met name in aanmerking genomen zijn hoge leeftijd, met gevaar voor eigen lijf en goed, alert en moedig heeft gehandeld. Het is zeer waarschijnlijk dat door zijn optreden de brand voor mevrouw Polfliet geen ernstige gevolgen heeft gehad.

Voor zijn moedige en heldhaftige optreden heeft de heer Verrijzer de bronzen legpenning en het loffelijk getuigschrift van het Carnegie Heldenfonds ontvangen.

Lees ook:
82-jarige Goesenaar is een held (video) – Omroep Zeeland