Onderscheiding Carnegie Heldenfonds voor de Milo Stöckl uit Lisse

Milo Stöckl-1
Maandag 15 augustus ontving 12-jarige zoon Milo Stöckl uit handen van burgemeester Lies Spruit in Lisse een onderscheiding van het Carnegie Heldenfonds.

Op vrijdag 10 juni 2016 omstreeks 19.00 uur verloor de vader van Milo als gevolg van een hartaanval in zijn woning het bewustzijn in aanwezigheid van zijn vriendin en Milo. De vriendin is direct gaan reanimeren. Milo heeft 112 gebeld en duidelijk de medewerker van de meldkamer te woord gestaan en op de hoogte gehouden van alles wat er gebeurde, Daardoor was bij aankomst het ambulancepersoneel op de hoogte van de toestand van zijn vader en konden direct de juiste handelingen word en verricht.


Ook heeft Milo de buren gewaarschuwd en hulpdiensten opgevangen en naar de woning geleid. Dit was erg belangrijk vanwege de nogal afgelegen ligging van de woning.

Het bestuur van het Carnegie Heldenfonds stelt  zich onder meer ten doel jeugdigen te belonen die voor anderen in de bres zijn gesprongen. Het is naar de mening van het bestuur, alleszins aannemelijk dat Milo door zijn optreden een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het feit dat zijn vader de hartstilstand heeft overleefd.

Voor zijn moedige optreden heeft het bestuur besloten aan Milo een herinneringsgeschenk en het loffelijk getuigschrift toe te kennen.