Uitreiking Bronzen legpenning Carnegie Heldenfonds aan Samir El Harracha


Video: www.rtvkrimpenerwaard.nl – Alma Filmproducties
Op 12 juli 2015 werd de brandweer in Schoonhoven even voor 14:00 gealarmeerd voor een woningbrand op de Boerhaavelaan. Vrijwel direct werd er opgeschaald naar middelbrand en even later naar het sein ‘grote brand’. Er zou ook nog een persoon in de woning aanwezig zijn waarvoor ook direct een ambulance werd opgeroepen. Intussen bedacht  de 23-jarige Samir El Harracha uit Schoonhoven zich geen moment toen hij de vlammen uit de woning zag komen. Hij trapte de deur in om te kijken of er nog iemand in de woning was. Een 15-jarige bewoner van het huis had niet door dat er brand was en kon door de actie van Samir ongedeerd naar buiten komen.


Er bleek op de bovenste verdieping van een woning brand te zijn ontstaan welke zich  al snel uitbreidde naar het dak en ook naar de bovenste etage. De brandweer heeft de brand snel onder controle weten te krijgen waardoor meerdere woningen leed bespaard werd.

Voor zijn heldenmoed krijgt Samir op 29 januari 2016 uit handen  van Burgemeester Bruinsma de bronzen Legpenning. Lees verder op Omroepwest.nl

Lees ook: